fredag 11 december 2009

Gruppdynamik…

Visst är det förunderligt med olika möten tillsammans med människor. Alltid finns det nya möjligheter att skapa någonting unikt tillsammans. Det finns en mängd olika karaktärer på dessa och det jag ogillar starkt är möten där vissa personer sitter med sin dolda agenda och försöker med alla tänkbara medel manipulera för att få igenom sin idé. Och att man även före ett utlyst möte har måst ha ett inofficiellt möte för att där ha ”pratat sig samman” tillräckligt i avsikt att uppnå sina syften i det officiella mötet. Detta kan jag mer se som ett uttryck för otrygghet och litenhet.

Men det som jag är mest fascinerad över är möten där personer kan träffas så förutsättningslöst som möjligt. Där så lite förstelnad osynlig agenda och prestige finns. Där var och en lägger fram sina tankar och att dessa i sin tur brytas i all sin nakenhet. Då kan något väldigt ljuvligt spira.

Detta var dagens reflektion utifrån ett aktuellt möte med ett gäng, som jag tyckte blev riktigt skapande denna fredag. Mer av denna vara!

Inga kommentarer: